Albert Guivernau, el Beppe Grillo catalán

Cuando Albert Guivernau desembarcó en la universidad pudo observar la fuerza destructora de los sindicatos estudiantiles de izquierdas. En Madrid y Barcelona, en Sevilla y Valencia, pero también en universidades europeas como la Sapienza de Roma y tantas otras, las izquierdas movilizan a sus peones para romper actos y sembrar el caos. La masa de estudiantes que desea trabajar acaba por sucumbir ante las tácticas de unos pocos profesionales de la agitación estudiantil.

Albert Guivernau comprendió que algo había que hacer, y organizó EPC (estudiants pel canvi), una organización que reúne a más de 1500 afiliados en la universidad y que ha logrado desbancar a los sindicatos de izquierdas en la Universidad de Barcelona y en otras plazas importantes. Su receta ha sido sentido común y diálogo, implementado en conferencias e iniciativas y propuestas culturales de alto nivel. Otras de sus características ha sido las iniciativas multidisciplinares, tanto conectar distintos ámbitos del saber como por reunir a estudiantes de varias universidades.

EPC ha tenido que luchar para defender su neutralidad política y ya ha visto alguna escisión en su interior fruto de ese deseo de algunos por asociarse a partidos políticos.

Ya en su etapa de doctorando, Albert ha creado la asociaciónCPC, compromiso por el cambio, que reúne a distintos profesionales y que desea ser lugar de intercambio e instrumento de regeneración de la vida social desde la base y desde la cultura y la profesión.

Este miércoles, a las 8.30, en el Museo de la Vida de Barcelona, C/ Consell de Cent 110, Albert explicará su propuestas y la conectará con los movimientos ciudadanos de Francia e Italia y con el movimiento ciudadano en la defensa de la vida.

Más:

CARTA DE PRESENTACIÓ

“Estudiants Pel Canvi és una associació d’estudiants que es preocupa per tot el què afecta als estudiants, deixant de banda qualsevol debat polític; debats que creiem hem de superar i que, en qualsevol cas, no corresponen a l’àmbit estrictament universitari.
Ens proposem dinamitzar, ajudar a dotar d’esperit universitari als estudiants durant els seus anys de vida universitària. Per això volem convertir-nos en una entitat consultiva, així com oferir una visió molt més àmplia de l’estada a la Universitat.
També és un dels nostres principals objectius retornar a la Universitat Catalana el prestigi que els darrers anys ha perdut en relació amb altres. Per aquest motiu volem fomentar la participació dels estudiants i ajudar a establir un diàleg entre tots. Per altra banda, també ens proposem defensar fins allà on calgui la llibertat d’expressió i el flux d’idees, no deixant ningú sense veu.
Per tot això va néixer Estudiants Pel Canvi, a la Universitat de Barcelona el 19 de novembre de 2009.”
T’hi sumes?

Manifest de Compromís Pel Canvi (CPC)
Les persones som el motor del canvi; tenim la capacitat per incidir en la realitat que ens envolta. Hem de ser conscients d’aquesta virtut i fer-la valer en el dia a dia, ja sigui a la universitat, a la feina, l’escola, la llar, el barri, etc.

Amb aquesta llum de fons neix Compromís Pel Canvi, una associació fundada per joves professionals i estudiants amb l’objectiu de generar debat i oferir alternatives per a progressar socialment.

Davant del descontent social i la desconnexió entre la classe política i els ciutadans, fruit de l’ús partidista de les idees i la incapacitat per arribar a grans acords, no podem quedar-nos de braços creuats. Des de Compromís Pel Canvi tenim il·lusió per trobar i potenciar allò que ens uneix, evitant actituds no constructives. Amb aquest punt de partida, Compromís Pel Canvi té la voluntat clara d’incidir positivament en la vida social i política de la manera més propera possible.

Estem convençuts que la nostra joventut pot ser un gran valor afegit al parlar de regeneració del sistema polític, ja que pràcticament només ens queda el futur.

Observant la magnitud de la tasca a realitzar us animem a que ens acompanyeu en el desenvolupament d’aquest projecte, que neix a Barcelona el primer de maig de 2012.
http://www.compromispelcanvi.org/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s